Klimaat centraal Italie

De beste periode om Umbrie, Toscane en Lazio te bezoeken is van april tot oktober. De maanden april en oktober zijn vooral aan te bevelen aan degenen die op vakantie komen om de mooie steden en de charmante dorpjes te bezoeken. Wie in deze periode een gegarandeerde zonvakantie wil boeken is daar te vroeg c.q. te laat voor. In het algemeen zijn in deze maanden de zwembaden dan ook gesloten. In mei zie je de temperaturen al snel oplopen naar aangename waarden en de prachtige Italiaanse natuur tot bloei komen. Het begin van de maand is gekarakteriseerd door een wisselend klimaat het kan warm en droog zijn, maar het kan ook redelijk koel zijn met veel regenbuien. In de tweede helft van mei neemt de buienkans af en stijgen de temperaturen. De temperaturen van de meren en de Middellandse Zee stijgen tot tegen de twintig graden (een paar graden meer voor wat betreft de zwembaden) wat voor veel mensen uit Belgie en Nederland al zeer acceptabel is om te zwemmen. De periode juni begin juli is de beste periode om nog van de prachtige natuur te genieten, de temperturen stijgen tot rond de 26C. De maanden juli en augustus zijn ideal voor een zonvakantie, de temperaturen stijgen vaak tot boven de 30C tussen half juli en de derde week van augustus. September is gekarakteriseerd door temperaturen rond de 20-24C voor de eerst drie weken en rond de 16-20C voor eind september eerste helft van oktober. Het is nog mogelijk om te zwemmen tot veelal eind september. De maanden mei, juni en september zijn ideaal om een vakantiewoning met zwembad te huren rond Rome. De temperatuur is daar een paar graden hoger dan in overige omgevingen, goed om lekker te zwemmen en de stad te bezoeken zonder dat u in de hitte van het centrum verblijft.

 
Parkeerplaats
Zee op loopafstand
Tuin
Niet toegestaan
Toegang en badkamer voor rolstoelgebruikers
Internet verbinding
Zwembad
Meer op loopafstand
Huisdieren toegestaan
Op aanvraag
Alleen toegang voor rolstoelgebruikers
   
 
Lazio        
Casal Grazia Monterosi Villa (4 woningen) 20
Zuid/Centraal Umbrie        
Villa Colle Collepepe (Todi) Villa 26
Casal Macchie Amelia Landhuis (3 appartementen) 21
Villa la Torre Amelia Villa 24
Surri Amelia Landhuis (3 appartementen) 15
Palomba Amelia Villa 15
 
Gianfranco Narni Landhuis (3 appartementen) 17
Villa Maria

Montecastrilli

De vakantiehuizen, Villa Maria en Vigna zijn op minder dan 1 km afstand gesitueerd en dus geschikt om samen te worden gehuurd.

2 villa's 25
Vigna 11
Raseto

Todi

De vakantievilla's, Raseto en Maraiolo zijn op minder dan 200m afstand gesitueerd en dus geschikt om samen te worden gehuurd.

2 Villa's 11
Maraiolo 10
Casal Totano Amelia Landhuis (3 appartementen) 17
 
Noord Umbrie        
Casal Pozzuolo Trasimenomeer Landhuis (3 appartementen) 4+6+7
 
Villa Olivo Cortona Villa 15
 
Ribino Citt di Castello Villa 30
Toscane
Villa Rodini Siena (Lucignano) Villa 16
 
Podere Grani Florence (Castelfranco) Landhuis

(3 appartementen)

17
   
Poggio Siena (Lucignano) 2 huizen 16
   
Villa Ruoti Bucine (Arezzo) Villa 17
   
Volpaio Pisa (Buti) 2 huizen 9
Aspra 9

Terug naar de homepage